Venin de albine

Veninul de albine este o substanță produsă de albine și este utilizat ca instrument de apărare împotriva amenințărilor externe. Acesta este injectat în corpul prădătorilor sau al altor animale care reprezintă o amenințare pentru stup și membrii coloniei. Veninul de albine conține o serie de substanțe chimice active, care pot provoca diverse efecte în organismele care intră în contact cu ele.

Actiuni terapeutice:

Pe langa atenuarea durerilor de spate și a altor probleme de sănătate, veninul de albine acţionează in mod extraordinar în tratarea afecţiunilor reumatismale, mai cu seamă în artrite.

Compoziție:

Veninul albinelor este un amestec complex de substanțe chimice, incluzând:

Efecte:

Efectele înțepăturii de albine pot varia de la o ușoară înțepătură la o reacție alergică severă, care poate pune viața în pericol.

Simptome comune:

Simptome ale unei reacții alergice severe:

Tratament impotriva intepaturilor:

Înțepăturile de albine pot fi tratate cu antihistaminice, corticosteroizi și epinefrină (în caz de reacție alergică severă).

Este important să se consulte imediat un medic dacă apar simptome ale unei reacții alergice severe.

Concluzii:

In ciuda efectelor adverse descrise mai sus, veninul de albine trebuie privit in special ca unul dintre cele mai puternice tratamente naturiste impotriva problemelor reumatismale (artrite).

Toate aceste efecte adverse (dureri, umflaturi, roseata, mancarime) se amelioreaza in timp sau chiar dispar, pe masura ce organismul se obisnuieste cu intepaturile.


Copyright © 2024 BeeLife.ro - Toate drepturile rezervate.